nieuws

CAN* Hatrival

Fjorden in de Mensport: In juni waren er twee CAN* wedstrijden, Flémalle en Hatrival en deze laatste werd afgelopen weekend gereden en was heel zwaar. Hjellar werd tweede in dressuur en ondanks een slippertje tussen twee van de kegelpoorten bleef hij 2e na de vaardigheid, op 0.03 punten van de koploper.

Het wegtraject was voor Hjellar heel zwaar, op en neer met veel zware stukken om de koets door te trekken. Toch doorstond hij het allemaal heel goed en geraakte de hengst dan ook met glans door de veeartscontrole waarna de combinatie aan de hindernissen mocht starten. Van Kristof en Tamara Tillie vernemen we: “De regenval van de zaterdag had alles heel glad gemaakt en er werd heel veel uitgegleden. Daarbij kwamen dan nog enkele stuurfoutjes en een paar keer tot stilstand komen in de hindernissen en dan gaat de tijd heel snel. We moesten enkele plaatsen prijsgeven en werden uiteindelijk 8ste in het totaal. We kijken heel tevreden terug naar de wedstrijd, waar we heel veel uit geleerd hebben, maar waaruit we vooral gezien hebben dat Hjellar zijn conditie super geworden is. Hadden we vorig jaar deze tijd dezelfde marathon moeten rijden, kwamen we zeker niet voorbij hindernis 3, nu heeft hij ze allemaal uitgedaan en had er zeker nog 1tje bij gedaan als dat zou moeten.”

Vergeten we vooral niet te vermelden dat tot op vandaag Hjellar op kop staat voor de "Mensport Wisseltrofee", welke Kristof doodgraag in ontvangst zou willen nemen. Het team hoopt voldoende voorsprong te kunnen opbouwen om tot op het einde van het seizoen op kop te kunnen blijven en natuurlijk wensen wij hen daar heel veel succes mee! (MD)

 

Meer nieuws